Bouw

De voordelen van radioconversie

De voordelen van radioconversie

Radioconversie is een essentieel onderdeel van een nieuw radioontwerp. Deze technologie maakt het mogelijk om van een gewone FM-radio een AM/FM-stereo te maken. De originele Avanti had een standaard AM-radio met de naam Studebaker erop geplakt. De nieuwe stereo zal zowel muziek als verkeer kunnen afspelen. Het dashboard heeft geen veranderingen nodig . Het zal dezelfde radio zijn als voorheen. Het enige verschil is het type connector.

radio conversie

Eerst moet de radio worden gestript. Dit is het moeilijkste deel van het proces. Dit vereist een volledige mechanische restauratie, aangezien de originele luidspreker de kracht van het stereobord niet aankan. Gelukkig zijn er genoeg spanningsverhogers op de markt. Er zijn zowel positieve als negatieve grondversies beschikbaar. Sommige radio's hebben een 1/8" stereo mannelijke jack en vrouwelijke jack. Ze zijn gemakkelijk verkrijgbaar bij Radio Shack en andere plaatsen.

Een radioconversie maakt ook het gebruik van analoge en digitale frequenties overbodig. Hierdoor zal een nieuwe radio kleiner en lichter zijn dan zijn voorganger. De communicatie-elektronica-industrie heeft geprofiteerd van deze technologische vooruitgang. In tegenstelling tot zijn voorgangers zal de nieuwe technologie een einde maken aan de frustratie van slechte ontvangst. Met de radioconversie wordt het mogelijk om in beide richtingen analoog naar digitaal om te zetten. Het maakt het mogelijk om het tweerichtingssignaal van elkaar te horen en te verwerken.

Klik hier: https://radiatorombouwopmaat.nl/