bullet journal
Schrijven

Hoe u een Bullet Journal start – Begin vandaag nog!

Een bullet journal – een organisatiemethode ontworpen door modeontwerper Ryder Carroll helpt vrouwen rommel te elimineren. De systeemorganisator organiseert belangrijke taken, herinneringen, planning, takenlijsten, brainstormen, notities en vele andere organisatorische taken in één enkel dagboek. Het is een uitstekend hulpmiddel om de efficiëntie van een organisatie te vergroten, maar u hoeft de pagina’s van een dagboek niet met notities te vullen. Volg de onderstaande tips als je bullet journals serieus wilt nemen.

U kunt veel ideeën vinden voor het starten van een bullet journal in online bronnen zoals “HubPages”. Gewoon Google “bullet journal” en u zult verschillende items ontvangen die u zullen helpen uw gedachten en ideeën te ordenen, zodat u ze later gemakkelijk kunt oproepen. Mogelijk vindt u op de HubPages ook vermeldingen die advies geven over hoe u bullet journals interessanter en gebruiksvriendelijker kunt maken. Veel mensen die bullet journals gebruiken, melden dat het proces veel effectiever is als je een naamkaartsysteem gebruikt in plaats van echte namen.

U kunt ook binnen enkele minuten aan de slag met uw eigen persoonlijke systeem.

U hoeft pas aan de slag te gaan als u een notitieboek of planner heeft waarin u uw notities kunt plaatsen. Als je eenmaal vertrouwd bent met het organiseren van een kleine ruimte met een paar belangrijke stukjes papier, dan kun je meer items aan je bullet journal toevoegen. Sommige mensen kiezen voor een kleinere vulpen en notitieboekje, terwijl anderen liever aan de slag gaan met een groter item zoals een kleurrijke business-pad of een koffiemok.

Wanneer u een bullet journal-systeem start, moet u een dagelijks logboek of schema kiezen dat u elke dag zult volgen. De meeste mensen kiezen ervoor om hun gedachten en ideeën in een dagelijks logboek op te schrijven. Dit kunnen zaken zijn als welk voedsel je elke ochtend eet als ontbijt, of het kan gewoon een lijst zijn met dingen die je voor die dag wilt bereiken. De sleutel tot het effectief starten van een bullet journal is door het simpel te houden.

Als je eenmaal een schema of plan hebt gekozen om elke dag te volgen, moet je aan de slag. U moet op papier zetten wat u elke dag gaat schrijven. Het kan een beschrijving zijn van uw werkdag, of het kan een eenvoudige lijst zijn met dingen die u elke dag wilt doen. Het maakt niet uit hoe u uw systeem start, het belangrijkste is dat u uw gedachten en ideeën in een dagelijks dagboek opschrijft.

Samenvattend: leren hoe u effectief een bullet journal kunt starten, betekent dat u uw gedachten en ideeën met een vulpen in een dagelijks logboek vastlegt. Als je eenmaal een pen hebt gekozen en bent begonnen met het opschrijven van je gedachten, zul je merken dat het bijhouden van een dagboek veel gemakkelijker is dan je denkt. Het kost wat oefening en tijd om te beginnen, maar als je deze vaardigheid eenmaal onder de knie hebt, zul je merken dat je over het algemeen productiever en gelukkiger bent. Als je er klaar voor bent om meer te weten te komen over deze ongelooflijke gewoonte, zou ik je graag de onderstaande link geven.

Gebruik een Bullet Journal van My Lovely Notebook

Meer informatie hier
https://www.mylovelynotebook.nl/tag/bullet-journal/