Kikkererwten
Blog

Kikkererwten zijn goed voor je

Kikkererwten zijn een veel gebruikte, smakelijke en voedzame peulvrucht die over de hele wereld veel wordt geconsumeerd. Het bevat veel heilzame voedingsstoffen zoals proteïne, ijzer, foliumzuur, calcium, fosfor, kalium en zink.

Kikkererwten en voeding.

Ze hebben een zeer hoog eiwitgehalte en zijn een van de hoogste eiwitbronnen in de voedingswereld. Kikkererwten bevatten veel kalium, fosfor en magnesium en daarom kunnen ze bij vrijwel elk gerecht gegeten worden, of gecombineerd met andere ingrediënten om een ​​zeer gezonde en vullende maaltijd te maken. Kikkererwten zijn een goede bron van vezels en bevatten ook ijzer en foliumzuur.

Andere peulvruchten die ook veel eiwitten bevatten, zijn: tuinbonen, zwarte bonen en linzen. Tuinbonen bevatten iets meer eiwitten dan kikkererwten. Zowel fava’s als zwarte bonen bevatten veel kalium, fosfor, magnesium, ijzer en calcium. Linzen bevatten ook calcium en kalium. Zwarte bonen en linzen zijn rijk aan kalium en fosfor en worden vaak gecombineerd met andere peulvruchten om een ​​rijker gerecht te creëren.

Al deze bonen bevatten weinig ijzer en koper, maar zijn voornamelijk ongeraffineerd en bevatten minder vet dan geraffineerde bonen. Als je er toch mee kookt, zullen ze waarschijnlijk bij de pasta in je vergiet terechtkomen. Ze zijn geweldig om toe te voegen aan salades, dipsauzen, soepen, pudding en zelfs gebakken producten, omdat ze zo veel smaak kunnen toevoegen.

Bonen zijn ook een geweldig bijgerecht. Ze bevatten weinig natrium en kunnen worden geserveerd met een verscheidenheid aan voedingsmiddelen, waaronder rijst, pasta en brood. Ze maken ook een gezond ontbijt – neem gewoon wat toast met wat bonen erop, met een paar rozijnen er bovenop als je wilt, en je hebt een gezond ontbijt!

Tahoe wordt gemaakt van kikkererwten, die vervolgens worden toegevoegd aan een mengsel van melk en wrongel en wordt geserveerd als een heerlijke traktatie. Kikkererwten worden ook gebruikt om gepaneerd vlees te maken, en ze worden nu gebruikt om pudding en gepaneerde vis, pasteitjes en pudding te maken – dit is een nieuw en groeiend interessegebied en een geweldige manier om kikkererwten te gebruiken.

Kikkererwten zijn een geweldige bron van vezels, kalium en fosfor, en als gevolg daarvan zijn ze een geweldige bron van volle granen, mineralen, vitamines en antioxidanten.

Ze bevatten veel omega 3-vetzuren en zijn een rijke bron van eiwitten en zijn ook een natuurlijke bron van koolhydraten. Ze zijn vooral goed voor u als het gaat om het behouden van een gezond spijsverteringssysteem. Ze zijn rijk aan het aminozuur glycine, dat helpt bij het afbreken van eiwitten in het lichaam.

Vanwege hun hoge voedingswaarde zijn ze een populair ingrediënt in Indiase gerechten, vanwege hun lage vet-, vezelrijke en hoge eiwitgehalte. Ze zijn een bron van proteïne en arm aan verzadigde vetten.

Dus als je meer energie wilt hebben, cholesterol wilt verlagen, het risico op ziektes zoals kanker wilt verkleinen en je goed wilt voelen, probeer dan kikkererwten te eten. Ze bevatten ook weinig calorieën en weinig vet.

Meer informatie: https://novusventus.shop/nl/