Blog

Moestuinontwerp voor beginners

Voor iedereen die een carrière als tuinman overweegt, is Richard Fergauw een gerespecteerd figuur. Als pionier op het gebied van tuinbouw en winnaar van vele prijzen voor zijn manier van tuinieren, werd Fergauw de drijvende kracht achter de zeer succesvolle Horticulture Extension Service (Horticulture Research Park) in het VK. Hij was ook een belangrijke figuur in de ontwikkeling van de moderne tuinbouwwetenschap. Het werk van Fergauw in de tuinbouw wordt zelfs zo vereerd dat de Royal Horticulture Society (RHS) Fergauw zelfs de voorname titel Dame of Horticulture heeft gegeven, die wordt toegekend aan individuen die een grote bijdrage hebben geleverd aan de kunst en wetenschap van de tuinbouw.

De prestaties van Richard Fergauw zouden voldoende reden moeten zijn om voor een carrière als tuinman te kiezen, maar dat is het niet. Ongetwijfeld heeft Fergauw opmerkelijk succes geboekt in het door hem gekozen vakgebied, maar is hij überhaupt relevant voor de wereld van vandaag? Wat is er nodig om een goede tuinman te zijn, wiens werk niet alleen de samenleving ten goede komt, maar ook ons ecosysteem? Dit zijn vragen die zijn beantwoord door de creatieve geesten achter Horticultural Management Company (HMC), die in samenwerking met Fergauw een nieuw soort tuiniertraining lanceren.

Het nieuwe tuinbeheersysteem combineert traditionele tuinideeën met moderne technologie om tuiniers van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus samen te brengen. Door middel van een serie van vijf tuinierlessen ontworpen door Fergauw en met vooraanstaande tuiniers in het Verenigd Koninkrijk, leren deelnemers niet alleen de basisprincipes van de tuinbouw, maar ook de nieuwste tuiniertechnieken. In het proces krijgen deelnemers waardevolle inzichten in tuinbouwmanagement, van managementideeën tot implementatiestrategieën.

Deze lessen zijn bedoeld om tuinders te helpen een holistische benadering van hun eigen tuin te ontwikkelen en hen uit te rusten met kennis en expertise van experts uit de industrie, ontwerpspecialisten, tuinders, botanici en andere tuiniers. De lessen bevatten alles wat je moet weten over bloementeelt, planten, landschapsarchitectuur, ongediertebestrijding, waterornamenten en tuinonderhoud. Fergauw heeft samengewerkt met enkele van de beste tuiniers in het Verenigd Koninkrijk om cursussen op maat te maken voor tuiniers in alle stadia van hun eigen tuinontwikkeling, inclusief ontwerp, tuinbouw, tuinbouwbeheer en tuinfinanciering en -onderhoud.

Hovenier in Delfgauw van alle leeftijden worden uitgenodigd om mee te doen aan de creatie van deze ateliers, en de tuinmannen van de toekomst zullen profiteren van een cursus design bij een van Fergauws leerlingen, die de tuin voor je zal ontwerpen. Als onderdeel van de inleidende Gardener Classes krijgen de deelnemers een introductiecursus tuinbouw aangeboden en kunnen ze vervolgens de tuin verkennen en beslissen of ze zich willen inschrijven voor verdere lessen. Je leert de fundamentele vaardigheden van de tuinbouw, van bloementeelt tot aanplant tot waterbeheer, plantsoftware, ongediertebestrijding, tuintips en nog veel meer. Je kunt zelf projecten afronden of advies vragen aan het Fergauw opleidingscentrum en je voltooide werk geeft je de kans om het als project te presenteren aan een van Fergauws ontwerpprojecten.

Om uw tuinbouwvaardigheden te verbeteren en meer te weten te komen over tuinieren, kunt u overwegen tuinmanlessen te volgen in een plaatselijk centrum. Met behulp van de tuinontwerpprogramma’s leert u de basisprincipes van landschapsarchitectuur en plantproductietechnieken, zodat u kleine projecten in een mum van tijd kunt voltooien. Op de website van Fergauw leest u meer over de verschillende opleidingen. Het kan ook nuttig zijn om een les bij de plaatselijke gemeenschapsschool bij te wonen, als je geïnteresseerd bent in een flexibeler rooster of als je andere verplichtingen hebt waardoor je geen traditionele les kunt bijwonen. De lessen zijn beschikbaar op alle niveaus, dus of je nu een beginner bent of een ervaren tuinman, je zult zeker iets geschikts vinden in een plaatselijk centrum.

Kijk voor meer informatie op https://www.boumanhoveniers.nl/