Dienstverlening

Wat is assertiviteit?

Wat is assertiviteit?

Als je op zoek bent naar tips om assertief te worden op het werk of in je persoonlijke leven, dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Om te beginnen betekent assertiviteit verschillende dingen voor verschillende mensen. Zie je, sommige mensen zien assertiviteit als opdringerig, terwijl anderen het zien als bereid zijn om een berekend risico te nemen. Je zou dus kunnen stellen dat dit niet hetzelfde is als agressie. Beide dingen zijn echter assertiviteit wat is assertief.

Wat is assertiviteit?

In de wereld van counseling en psychologie is het een vaardigheid en zelfs een manier van praten om assertiviteit te gebruiken. Veel experts zullen beweren dat je anderen niet effectief naar je toe kunt leiden als je niet in staat bent om jezelf effectief te leiden. En hoewel assertiviteit effectief kan worden gebruikt om relaties met anderen te versterken of informatie met anderen te openen en te delen, heeft assertiviteit ook veel te maken met hoe je wordt waargenomen door de mensen om je heen. Als je consequent doet alsof je passief of niet-actief bent, zal niemand de leiderschapskwaliteiten die je in je bezit zien – ook jezelf niet.

De waarheid is dat je niet agressief hoeft te zijn om met anderen te communiceren en hun respect te winnen. In feite zullen passief-agressief gedrag, zoals klagen, zeuren, iemand anders ongeldig maken en allerlei passief-agressief gedrag, alleen maar dienen om de gevoelens van mensen te kwetsen en hun zelfvertrouwen te verminderen. Maar als je dit soort tactvolle, maar assertieve communicatie gebruikt, ben je in staat om de verwachtingen van mensen over jou te stellen en hun perceptie van jou te veranderen. Als resultaat krijg je een beter begrip van allerlei soorten relaties, evenals een beter begrip van jezelf en hoe je je gedraagt in anderen.

Klik op deze link: Assertiviteit en Zelfvertrouwen Cursus