Wegwerphandschoenen
Blog

Welke opties zijn beschikbaar voor wegwerphandschoenen?

Wegwerphandschoenen worden doorgaans na elke klus weggegooid om kruisbesmetting te voorkomen.

Dunnere wegwerphandschoenen geven echter een betere grip en een grotere beweeglijkheid, terwijl dikkere handschoenen extra bescherming voor de hand bieden. De beste manier om een set wegwerphandschoenen te kopen, is via een handschoenenfabrikant. Sommige handschoenenfabrikanten verkopen echter ook wegwerphandschoenen die zijn gesteriliseerd.

Latexhandschoenen zijn gemaakt van een ingrediënt dat latex wordt genoemd en dat is gemaakt van rubberboomsap. De meeste latexproducten, zoals rubberen handschoenen, zijn geschikt voor gebruik in de foodservice omdat het duidelijk is dat het materiaal niet afkomstig is van dierlijke of door mensen gemaakte bronnen. Het is ook duidelijk dat de stof hypoallergeen is en dat deze direct droogt. Het enige nadeel van latexhandschoenen is dat het bij sommige mensen huidirritatie kan veroorzaken. Het meest voorkomende type latexproduct dat in wegwerphandschoenen wordt gebruikt, zijn de nitrilhandschoenen, die een uitstekende vochtbestendigheid hebben en extreme temperaturen kunnen weerstaan.

Vinylhandschoenen, die verkrijgbaar zijn in drie verschillende kwaliteiten, lijken op latex doordat ze geen latex bevatten. Ze zijn echter honderd keer zachter dan latex. Als resultaat bieden vinyl wegwerphandschoenen superieur comfort en behendigheid. Veel consumenten gebruiken graag vinylhandschoenen bij het hanteren van voedsel om het risico op kruisbesmetting tussen rauwe vis en de handen van de kok te verminderen.

Er zijn wegwerphandschoenen verkrijgbaar met een trillingsdempende functie.

Deze functie vermindert het geluid dat ontstaat door de handschoenen tegen elkaar te wrijven, maar voorkomt ook dat de handschoenen in contact komen met het lichaam van de patiënt. Dergelijke onderzoekshandschoenen zijn normaal gesproken onderzoekshandschoenen die zijn goedgekeurd door de FDA. Deze onderzoekshandschoenen zijn hoogstwaarschijnlijk voor honderd procent uit latex en gemaakt met een nitrillaag. Deze onderzoekshandschoenen worden vaak door verpleegkundigen gebruikt om autopsies uit te voeren bij overleden patiënten.

Naast de bovengenoemde soorten zijn er ook poedervrije handschoenen. Dit zijn de meest aanbevolen opties vanwege hun allergie-resistentie, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor mensen die zeer gevoelig zijn voor latex. Poedervrije handschoenen zijn gemaakt met een synthetisch poeder in plaats van een natuurlijk poeder dat vaak latex bevat. Poedervrije handschoenen zijn echter doorgaans duurder in vergelijking met andere soorten wegwerphandschoenen.

Wegwerphandschoenen die zijn ontworpen voor specifieke doeleinden en bedoeld gebruik, zijn direct verkrijgbaar. Het kiezen van de juiste handschoen is niet zo eenvoudig als het kiezen van de stijl en kleur. Consumenten moeten rekening houden met een aantal aanvullende factoren voordat ze een wegwerphandschoen kopen. De grootte van de hand van de persoon, het beoogde gebruik van de handschoen en het soort functie waarvoor de handschoen bedoeld is, zijn allemaal belangrijke factoren om rekening mee te houden. Hoewel er veel opties beschikbaar zijn voor consumenten, moet men de juiste handschoen kiezen om bijwerkingen te voorkomen.

Neem een ​​kijkje op deze website: cleanproduct.nl