Pasta saus
Blog

Pasta droog en wat ermee te doen

Droge pasta is een soort voedsel dat meestal wordt gemaakt van niet-verguld, plat deeg van tarwemeel, gemengd met water of magere melk, en gevormd tot dunne vellen of andere vormen, vervolgens gebakken of gekookt in een pan totdat het volume volledig gaar is. Het deeg wordt vervolgens in vorm gestrekt, in stukjes gesneden en gebakken. Dit is de bekende, archetypische, traditionele Italiaanse pizza. En niet voor niets: pasta, vooral in zijn verschillende vormen van derivaten (die ik later zal uitleggen), is een van ‘s werelds meest geliefde kookingrediënten.

Maar waarom is Pasta zo lekker?

Wat maakt Pasta zo heerlijk, lekker luchtig, taai of rekbaar? Waarom zijn zoveel mensen gefascineerd door dit soort koken? Laat me die vragen en meer beantwoorden, te beginnen met mijn favoriete reden: verse pasta.

Pasta is een van de gemakkelijkste en lekkerste gerechten om te koken, zowel als ingrediënt voor het avondeten als voor snelkokende maaltijden thuis. Pasta wordt gemaakt door ingrediënten te mengen die het beste zijn voor het maken van noedels. Deze ingrediënten kunnen elke combinatie zijn van langkorrelige rijst, volkorenpasta en andere bloemmengsels, of zelfs aardappelzetmeel. Je kunt ook smaakvolle kruiden of smaakmakers mengen.

Om een Pasta Dry te maken, mengt u eerst de bovengenoemde ingrediënten door elkaar te mengen door ofwel een vork te gebruiken om de ingrediënten tot een deeg te mengen, ofwel een deegborstel of een platte broodpeddel te gebruiken om het deeg voorzichtig te mengen.

Na een paar minuten mengen, bedek je de kom van een magnetronbestendige kom en plaats je het mengsel ongeveer twee minuten erin om de ingrediënten te laten stollen en rijzen, wat resulteert in een stevige, maar toch zachte pasta. Het proces is gemakkelijk genoeg om te leren, maar als je het eenmaal een paar keer hebt gedaan, zul je het gemakkelijker vinden en zal je geest op verschillende dingen afdwalen. Misschien wilt u de pasta bakken nadat deze is gerezen, waardoor deze een andere textuur krijgt.

Veel pastagerechten vragen ook om een roux, een mengsel van bloem en boter. Pasta gebruikt geen bloem, maar gebruikt bakvet of boter, die zijn eigen gluten produceert, wat het deeg zijn elastische kwaliteit geeft. Hoe langer het deeg rijzen, hoe dikker het wordt. Als het mengsel wordt uitgerold, wordt het in kleinere stukjes gesneden voordat het met een deegroller wordt platgedrukt, net als een cake. Nadat het is afgevlakt, wordt het op een lagere temperatuur gebakken, meestal in een hete oven.

Als je een pastamaker hebt, hoef je alleen maar de droge ingrediënten door elkaar te mengen, ze met een vork over het deeg te verdelen en de messen van de keukenmachine op laag te zetten. Dan hoef je alleen maar het deeg in een platgedrukt vel latex te drukken. De meeste processors hebben een antiaanbaklaag, dus het is gemakkelijk schoon te maken. Als de pasta klaar is met bakken, kun je hem zo serveren of toevoegen aan soepen en andere gerechten. Zolang je de pasta vers houdt en deze op een koele, droge plaats bewaart, blijft het een populair ingrediënt in de keuken.

Bezoek deze website: Novus Ventus International